Gjutjärnsgryta
Gjutjärnsgryta

Gjutjärnsgryta

NTM002379
Gjutjärnsgryta från Jernverket med emaljerad insida. Med denna läckra gryta blir du en mästerkock i köket. Bjud över vännerna för en fantastisk middag, med grytans storlek på 4,2 L kommer maten räcka till alla gäster. Tack vare det smarta handtagen på sidan kan du lätt flytta över grytan från spis till bord. Kan användas på alla typer av spisar, inklusive induktion. Den miljövänliga emaljen från Turkiet erbjuder en perfekt kombination av hållbarhet, funktionalitet och stil. Dessa grytor är tillverkade med noggrannhet och omsorg, med fokus på att minska miljöpåverkan genom hela produktionsprocessen.  Kan även med fördel användas i ugn.Specifikationer:Mått: Ø: 24 cm. Höjd: 12 cm. Höjd med lock: 17 cmSkötselråd.För att hålla din emaljerad gjutjärnsgryta i bästa skick, följ dessa enkla steg:1. Låt grytan svalna: Kyl grytan helt innan rengöring för att undvika sprickor i emaljen.2. Rengöring: Använd varmt vatten och en mjuk borste eller svamp med milt diskmedel. Undvikmetallsvampar och stålull som kan repa ytan. Denna gjutjärnsgryta tål ej maskindisk.3. Vid tillagning: Låt grytan värmas upp långsamt och jämnt genom att börja på låg värme ochsedan gradvis öka temperaturen. Se till att botten alltid är täckt med vätska, olja, fett eller smör.Om du tycker att det bränner fast lite, sänk gärna värmen. Kan även med fördel användas i ugnoch tål temperaturer upp till 250 °C.4. Stuck-on mat: Om maten fastnar, fyll grytan med varmt, såpvatten och låt den stå i 15-20minuter. Alternativt kan du koka vatten med lite bakpulver i grytan för att lossa matresterna.5. Använd rätt redskap: För att inte skada emaljen är trä-, silikon- eller plastredskap att föredra dåmetallredskap kan repa ytan.6. Torka ordentligt: Torka grytan noggrant efter rengöring för att undvika rostbildning på deobelagda kanterna.Observera: Emaljerade gjutjärnsgrytor har ingen nonstick-beläggning, vilket innebär att matenkan fastna i botten. Och det är här den djupa smaken utvecklas, vilket ger extra karaktär till dinarätter.7. Undvik rost: Tänk på att inte lämna grytan att stå i vatten eller förvara den blöt, då riskerar duatt den börjar rosta.Förvaring:För att din gjutjärnsgryta ska hålla länge är det viktigt att förvara den korrekt. Placera grytan på en torrplats och lägg en pappershandduk eller lite hushållspapper mellan locket och grytan för att säkerställaluftcirkulationen. Detta motverkar rost och hjälper till att hålla grytan i bästa möjliga skickHantera rost:Om din gjutjärnsgryta skulle börja rosta behöver du inte oroa dig. Rosten kan enkelt tas bort och grytankan återställas till sitt ursprungliga skick. Börja med att diska den med varmt vatten och en diskborste.Torka den noggrant med hushållspapper. Kom ihåg att rost kan ge envisa fläckar, så undvik att användaen kökshandduk du är rädd om. Smörj sedan in grytan med olja och låt den stå över natten. Användhushållspapper eller mjuk svamp för att gnugga bort rosten. Upprepa proceduren tills all rost är borta.
599 kr (799 kr)
Gjutjärnsgryta från Jernverket med emaljerad insida. Med denna läckra gryta blir du en mästerkock i köket. Bjud över vännerna för en fantastisk middag, med grytans storlek på 4,2 L kommer maten räcka till alla gäster. Tack vare det smarta handtagen på sidan kan du lätt flytta över grytan från spis till bord. Kan användas på alla typer av spisar, inklusive induktion. Den miljövänliga emaljen från Turkiet erbjuder en perfekt kombination av hållbarhet, funktionalitet och stil. Dessa grytor är tillverkade med noggrannhet och omsorg, med fokus på att minska miljöpåverkan genom hela produktionsprocessen.  Kan även med fördel användas i ugn.Specifikationer:Mått: Ø: 24 cm. Höjd: 12 cm. Höjd med lock: 17 cmSkötselråd.För att hålla din emaljerad gjutjärnsgryta i bästa skick, följ dessa enkla steg:1. Låt grytan svalna: Kyl grytan helt innan rengöring för att undvika sprickor i emaljen.2. Rengöring: Använd varmt vatten och en mjuk borste eller svamp med milt diskmedel. Undvikmetallsvampar och stålull som kan repa ytan. Denna gjutjärnsgryta tål ej maskindisk.3. Vid tillagning: Låt grytan värmas upp långsamt och jämnt genom att börja på låg värme ochsedan gradvis öka temperaturen. Se till att botten alltid är täckt med vätska, olja, fett eller smör.Om du tycker att det bränner fast lite, sänk gärna värmen. Kan även med fördel användas i ugnoch tål temperaturer upp till 250 °C.4. Stuck-on mat: Om maten fastnar, fyll grytan med varmt, såpvatten och låt den stå i 15-20minuter. Alternativt kan du koka vatten med lite bakpulver i grytan för att lossa matresterna.5. Använd rätt redskap: För att inte skada emaljen är trä-, silikon- eller plastredskap att föredra dåmetallredskap kan repa ytan.6. Torka ordentligt: Torka grytan noggrant efter rengöring för att undvika rostbildning på deobelagda kanterna.Observera: Emaljerade gjutjärnsgrytor har ingen nonstick-beläggning, vilket innebär att matenkan fastna i botten. Och det är här den djupa smaken utvecklas, vilket ger extra karaktär till dinarätter.7. Undvik rost: Tänk på att inte lämna grytan att stå i vatten eller förvara den blöt, då riskerar duatt den börjar rosta.Förvaring:För att din gjutjärnsgryta ska hålla länge är det viktigt att förvara den korrekt. Placera grytan på en torrplats och lägg en pappershandduk eller lite hushållspapper mellan locket och grytan för att säkerställaluftcirkulationen. Detta motverkar rost och hjälper till att hålla grytan i bästa möjliga skickHantera rost:Om din gjutjärnsgryta skulle börja rosta behöver du inte oroa dig. Rosten kan enkelt tas bort och grytankan återställas till sitt ursprungliga skick. Börja med att diska den med varmt vatten och en diskborste.Torka den noggrant med hushållspapper. Kom ihåg att rost kan ge envisa fläckar, så undvik att användaen kökshandduk du är rädd om. Smörj sedan in grytan med olja och låt den stå över natten. Användhushållspapper eller mjuk svamp för att gnugga bort rosten. Upprepa proceduren tills all rost är borta.