Global Knivset 3-set 40-årsjublileum
Global Knivset 3-set 40-årsjublileum
Global Knivset 3-set 40-årsjublileum

Global Knivset 3-set 40-årsjublileum

NTM003339
Jubileumsset i tre delar från Global.Globalkniven slog en hel värld med häpnad när den lanserades. Nu fyller kniven 40 år och är vassare än någonsin. Det här knivsetet är framtaget inför Globals 40-årsjubileum och finns endast i begränsad utgåva. Setet består av en kiritsuke på 15 centimeter, en kockkniv på 18 centimeter och en allkniv på 11 centimeter. Alla knivar i setet har blad i orientalisk design. Bladformen är populär i Asien eftersom den anses förenkla skärmomenten.Global ClassicDen första Globalkniven G-2 designades i Japan år 1985. Kockkniven ser likadan ut idag som när den lanserades för över 30 år sedan, vilket är ett kvitto på att den har en riktigt bra design. Kniven tillverkas av Globals egen stålblandning Cromova 18. Kombinationen av ett slitstarkt stål, en unik design och en extremt vass egg var det som gjorde att intresset för Globalkniven snabbt växte. Först fick kniven fäste hos de professionella kockarna, sedan följde hemmakockarna efter. Idag är Global ett omåttligt populärt knivvarumärke, både i Sverige och i världen. Att en vass kniv är kockens bästa vän vet nog alla med matlagningsintresse, men vad som också är av betydelse är att rätt kniv används till rätt råvara. I Globals klassiska serie finns en kniv för varje tillfälle i köket, allt från köttyxor till flexibla filéknivar, grönsakshackor och små skalknivar. För att ge knivarna en perfekt balans i handen är skaften fyllda med sjösand.Skötselråd - Globalknivar:Att kniven är kökets viktigaste redskap skriver de flesta kockar under på. På samma sätt som en slö kniv kan minska lusten att laga mat, kan en vass kniv inspirera till stordåd i köket. En fabriksny Globalkniv är extremt vass. Precis så vass som du vill att en kökskniv ska vara. Men för att din kniv ska fortsätta prestera på samma nivå finns det några saker du bör tänka på.RengöringLämna inte din kniv odiskad. Handdiska kniven med vatten och lite diskmedel samt torka den med en kökshandduk direkt efter användning. Diska aldrig en Globalkniv i diskmaskin – det mår varken kniven eller maskinen bra av. Diskmaskinens korgar kan bli förstörda och diskmedlet kan orsaka frätskador på kniven.UnderlagAnvänd ett underlag som är skonsamt mot kniven, förslagsvis Globals skärbrädor i trä, plast eller sockerrör. Det är viktigt att underlaget är mjukt. Om skärbrädan är hårdare än kniven kommer kniven att ta skada.NötningFörsök att inte nöta på knivseggen i onödan. Använd knivens baksida när du skrapar av skärbrädan för att inte eggen ska bli slö. Undvik även att skära i frysta råvaror eller hårda ben.FörvaringGlobalknivar ska inte ligga och skava i besticklådan. Det bästa är att förvara dem i ett knivfodral, knivblock eller på en magnetlist. Om du använder magnetlist, sätt kniven på listen med ryggen först för att undvika skador.UnderhållFör att bibehålla en vass egg är det nödvändigt att skärpa kniven med jämna mellanrum. Håll efter din Globalkniv genom att, någon gång i månaden, dra kniven över en skärpstav eller i en våtslip. När kniven inte blir tillräckligt vass med skärpstaven eller våtslipen behöver du slipa om kniven. Du kan då välja att göra det själv med en slipsten eller lämna in kniven till en erfaren slipare. Tänk på att japanska knivar ska hålla en vinkel på 10–15 grader.
1 799 kr (2 299 kr)
Jubileumsset i tre delar från Global.Globalkniven slog en hel värld med häpnad när den lanserades. Nu fyller kniven 40 år och är vassare än någonsin. Det här knivsetet är framtaget inför Globals 40-årsjubileum och finns endast i begränsad utgåva. Setet består av en kiritsuke på 15 centimeter, en kockkniv på 18 centimeter och en allkniv på 11 centimeter. Alla knivar i setet har blad i orientalisk design. Bladformen är populär i Asien eftersom den anses förenkla skärmomenten.Global ClassicDen första Globalkniven G-2 designades i Japan år 1985. Kockkniven ser likadan ut idag som när den lanserades för över 30 år sedan, vilket är ett kvitto på att den har en riktigt bra design. Kniven tillverkas av Globals egen stålblandning Cromova 18. Kombinationen av ett slitstarkt stål, en unik design och en extremt vass egg var det som gjorde att intresset för Globalkniven snabbt växte. Först fick kniven fäste hos de professionella kockarna, sedan följde hemmakockarna efter. Idag är Global ett omåttligt populärt knivvarumärke, både i Sverige och i världen. Att en vass kniv är kockens bästa vän vet nog alla med matlagningsintresse, men vad som också är av betydelse är att rätt kniv används till rätt råvara. I Globals klassiska serie finns en kniv för varje tillfälle i köket, allt från köttyxor till flexibla filéknivar, grönsakshackor och små skalknivar. För att ge knivarna en perfekt balans i handen är skaften fyllda med sjösand.Skötselråd - Globalknivar:Att kniven är kökets viktigaste redskap skriver de flesta kockar under på. På samma sätt som en slö kniv kan minska lusten att laga mat, kan en vass kniv inspirera till stordåd i köket. En fabriksny Globalkniv är extremt vass. Precis så vass som du vill att en kökskniv ska vara. Men för att din kniv ska fortsätta prestera på samma nivå finns det några saker du bör tänka på.RengöringLämna inte din kniv odiskad. Handdiska kniven med vatten och lite diskmedel samt torka den med en kökshandduk direkt efter användning. Diska aldrig en Globalkniv i diskmaskin – det mår varken kniven eller maskinen bra av. Diskmaskinens korgar kan bli förstörda och diskmedlet kan orsaka frätskador på kniven.UnderlagAnvänd ett underlag som är skonsamt mot kniven, förslagsvis Globals skärbrädor i trä, plast eller sockerrör. Det är viktigt att underlaget är mjukt. Om skärbrädan är hårdare än kniven kommer kniven att ta skada.NötningFörsök att inte nöta på knivseggen i onödan. Använd knivens baksida när du skrapar av skärbrädan för att inte eggen ska bli slö. Undvik även att skära i frysta råvaror eller hårda ben.FörvaringGlobalknivar ska inte ligga och skava i besticklådan. Det bästa är att förvara dem i ett knivfodral, knivblock eller på en magnetlist. Om du använder magnetlist, sätt kniven på listen med ryggen först för att undvika skador.UnderhållFör att bibehålla en vass egg är det nödvändigt att skärpa kniven med jämna mellanrum. Håll efter din Globalkniv genom att, någon gång i månaden, dra kniven över en skärpstav eller i en våtslip. När kniven inte blir tillräckligt vass med skärpstaven eller våtslipen behöver du slipa om kniven. Du kan då välja att göra det själv med en slipsten eller lämna in kniven till en erfaren slipare. Tänk på att japanska knivar ska hålla en vinkel på 10–15 grader.